Kρυσταλλοθεραπεία

Kρυσταλλοθεραπεία




Ανακαλύψτε τις θεραπευτικές ιδιότητες των κρυστάλλων και κερδίστε ενέργεια, ευεξία και υγεία απ΄ αυτούς.

Οι κρύσταλλοι είναι ένα μέγα μυστήριο . Η μοριακή δομή τους, η εξωτερική τους ομορφιά, η διαφάνεια, τα χρώματα, η εκλεπτυσμένη τους αρμονία, τους έχουν φορτίσει μέσα στην ανθρώπινη ιστορία με πλήθος νοημάτων και ιδιοτήτων. Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι ναοί ενσωμάτωναν στην δομή τους συγκεκριμένους κρυστάλλους, τους βαίτυλους, οι οποίοι υπόσχονταν στους μύστες μακροζωία και ίσως και αθανασία . Το εκπληκτικό είναι πως η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει την αρχαίαγνώση και σοφία, παραδεχόμενη την εκπληκτική θεραπευτική αξία των κρυστάλλων. Οι λόγοι είναι πολλοί.


Πιεζοηλεκτρικά δυναμικά
Μέσα στους δεσμούς των κρυστάλλων, με την αρμονική πολυεδρική σχέση, εγκλωβίζονται τεράστια ποσά ηλεκτρισμού, τα λεγόμενα πιεζοηλεκτρικά δυναμικά. Πρόκειται για τεράστιες δυνάμεις σε μορφή…χαπιού! Κάθε δεσμός ενός κρυστάλλου για να υπάρξει, δεσμεύει τεράστια ηλεκτρική ενέργεια, αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που οι κρύσταλλοι θεωρούνται ιδανικοί για να χρησιμοποιηθούν, κάποια στιγμή που θα ξέρουμε πώς να εξελίξουμε την τεχνολογία τους, στην παραγωγή ενέργειας. Αυτή η αποθήκη ενέργειας, όταν είναι κοντά μας, βγάζει στην ατμόσφαιρα, με πολύ αργούς αλλά σημαντικούς ρυθμούς, αυτήν την ενέργεια, φορτίζοντας τον χώρο μας και το σώμα μας.

Η κρυσταλλική δομή
Ο τρόπος που είναι τοποθετημένοι οι μοριακοί δεσμοί στους κρυστάλλους, είναι τόσο συμμετρικοί, απλοί και ταυτόχρονα πολύπλοκοι, που μαγεύουν τον νου. Μέσα στα σημαντικά πολύεδρα που παράγει η κρυσταλλική δομή βρίσκονται μοτίβα ενέργειας και συμπαντικών δυνάμεων πέρα από κάθε φαντασία . Ίσως να μην ξέρουμε γιατί δουλεύουν αυτές οι δομές, αλλά πολλά δεν ξέρουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν δουλεύουν, επειδή δεν τα γνωρίζουμε!

Μηνύματα από το σώμα στο σύμπαν και αντίστροφα
Ένα από α πιο προκλητικά αινίγματα, τα οποία μας βάζουν οι κρύσταλλοι είναι το γεγονός ότι με κάποιον αδιόρατο για εμάς τρόπο, απαντούν στις διαθέσεις μας! Δεν είναι πολύ παράξενο, ένα από τα σημαντικότερα πεδία του εγκεφάλου μας, το οποίο ορίζει την νοητική και συναισθηματική μας συνέχεια αλλά και τις εμπνεύσεις, εξελίσσεται στην λεγόμενη γλοία, την γκρίζα ουσία. Εκεί, πολύπλοκες χημικές διεργασίες δημιουργούν τα λεγόμενα αστροκύτταρα (!) – ενώσεις ασβεστίου που μοιάζουν πολύ με τους κρυστάλλους, ενώ οι ανώτερες πνευματικές λειτουργίες δημιουργούν κυριολεκτικά διαμάντια μέσα στο μυαλό μας, δεν μιλάμε μεταφορικά. Μικρά διαμάντια δημιουργούνται σε καίριες σκέψεις μας. Οι κρύσταλλοι που έχουμε γύρω μας μπορεί να αντιδρούν σε αυτήν την ομοιότητα που αναγνωρίζουν με τις εγκεφαλικές μας διαδικασίες. Και εκεί είναι που μπορούμε να λάβουμε σήματα από τους κρυστάλλους, αλλά και να τους στείλουμε εμείς τις δικές μας επιθυμίες, για να λειτουργήσουν ως ενισχυτές των θελήσεών μας!


Η κρυσταλλοθεραπεία




Η κρυσταλλοθεραπεία είναι μια δημοφιλής θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιούσαν κατά την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι πίστευαν, ανάμεσα σε άλλα, ότι βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας, των μυϊκών πόνων, στην ανακούφιση από τις ημικρανίες, την κόπωση και το στρες. Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι θεραπευτικοί λίθοι, αλλά και πως εφαρμόζεται η κρυσταλλοθεραπεία.
Τι είναι η κρυσταλλοθεραπεία
Είναι μια μέθοδος με αρχαία παράδοση που έχει σκοπό να απαλύνει τον σωματικό και ψυχολογικό πόνο χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει έως και σήμερα πως ακριβώς λειτουργούν οι κρύσταλλοι στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε όμως είναι ότι οι κρύσταλλοι έχουν ευεργετικές ιδιότητες σε ορισμένους ανθρώπους. Οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι (λ.χ. ο χαλαζίας, το σμαράγδι, ο αμέθυστος κ.α.), σύμφωνα με σύγχρονες θεωρίες, μπορούν να σας βοηθήσουν στην υγεία, αλλά και για να αποκτήσετε ψυχική ηρεμία, αλλά και για αρμονικές σχέσεις με τους υπόλοιπους ανθρώπους.
Οι κρύσταλλοι έχουν διαφορετικές θεραπευτικές ιδιότητες και εκπέμπουν ενέργεια, ενώ κάποιοι άλλοι απορροφούν τον πόνο. Η κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλες εναλλακτικές θεραπείες, όπως η πιεσοθεραπεία, η ρεφλεξολογία και η υπνοθεραπεία.
Πως λειτουργεί
Οι επιστήμονες έχουν ξεκαθαρίσει ότι οι θεραπευτικές ιδιότητες των ορυκτών οφείλονται σε φυσικές και όχι σε υπερφυσικές ιδιότητες, όπως πίστευαν παλαιότερα.
Η επίδραση των ορυκτών στον οργανισμό έγκειται στην ηλεκτρομαγνητική δύναμη που διαθέτουν και εξαιτίας αυτής η κρυσταλλοθεραπεία μπορεί να διεισδύσει σε κάποιες περιοχές του σώματος μέσω λεμφικών υγρών.
Οι λίθοι και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες

Από την αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν ορισμένους πολύτιμους η ημιπολύτιμους λίθους. Μερικοί από αυτούς είναι:
Λάπις Λάζουλι: Το χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα γιατί θεωρούσαν ότι θεράπευε τις δερματοπάθειες. Πιστεύεται ακόμη ότι βοηθά στην αυτοπεποίθηση και στην καλύτερη διανοητική ικανότητα.
Κεχριμπάρι: Πίστευαν στην αρχαιότητα ότι θεραπεύει άμεσα τους ρευματισμούς και τις μολύνσεις
Αμέθυστος: Χρησιμοποιείτο παλαιότερα για έναν ήσυχο ύπνο. Έχει χρώμα μοβ-βιολετί και θεωρείται ότι προφυλάσσει τον οργανισμό από τη μέθη και μας δίνει θετική ενέργεια.
Διαμάντι: Θεωρείται ότι βοηθά στη δυνατή όραση, τη μακροζωία και αναφέρεται και ως λίθος με αντιπυρετικές δράσεις.
Mαλαχίτης: Είναι πράσινη πέτρα και συμβολίζει τη γονιμότητα. Πιστεύεται ακόμη ότι καταπολεμά τους κολικούς του εντέρου, αλλά και τις παθήσεις του πεπτικού.
Τοπάζι: Έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και θεωρείται ότι προστατεύει από τις ασθένειες του θώρακα. Καταπολεμά πιθανώς τα προβλήματα ύπνου, την κατάθλιψη και καταπραΰνει τους ρευματικούς πόνους.
Αχάτης: Έχει καφέ πορτοκαλί χρώμα και μας δίνει σωματική δύναμη, γονιμότητα και διώχνει τη μελαγχολία.
Κοράλλι: Το επέλεγαν οι Ρωμαίοι για να φύονται υγιή δόντια στα παιδιά τους.
Σμαράγδι: Έχει χρώμα πράσινο με αναζωογονητικές ιδιότητες. Θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό τα άτομα με επιληψία, ενώ παλιότερα το χρησιμοποιούσαν για να σταματήσουν την αιμορραγία.
Ζαφείρι: Το μπλε ζαφείρι θεωρείται ότι μας προφυλάσσει από προβλήματα στο δέρμα, έλκος στομάχου και ημικρανίες.
Χαλαζίας: Έχει γαλάζιο, αλλά και πράσινο χρώμα και παλαιότερα πίστευαν ότι θεράπευε τα κρυολογήματα και τους πονοκεφάλους.
Οπάλι: Στην αρχαιότητα οι Κινέζοι θεωρούσαν ότι δίνει δύναμη και προστατεύει από φλεγμονές.
Ρουμπίνι: Έχει κόκκινο χρώμα, αυξάνει την ενεργητικότητα, προφυλάσσει την καρδιά και δυναμώνει τα αναιμικά άτομα.
Πως εφαρμόζεται
Ο θεραπευτής θα τοποθετήσει τους κρυστάλλους σε διάφορα σημεία του σώματος σε συνδυασμό με μασάζ. Σκοπός είναι να μεταφερθεί στο σώμα σας η ενέργεια του κάθε κρυστάλλου. Ο θεραπευτής θα βάλει στο σώμα σας τους κρυστάλλους έναν- έναν ή ακόμη και σε σχηματισμούς, αλλά και πάνω από τα όργανα που έχουν μπλοκαρισμένη ενέργεια. Οι κρύσταλλοι θα μείνουν στο σώμα σας για 25 λεπτά περίπου.
NAMASTE"