ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ

                                     ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ


 




Μεταφυσική είναι ο κλάδος της φιλοσοφίας που προσπαθεί να ερμηνεύσει τη φύση της πραγματικότητας του όντος και του κόσμου. Το όνομά της αντλεί την προέλευσή του από το έργο Μετά τα φυσικά του Αριστοτέλη. Η μεταφυσική θέτει ερωτήματα όπως τα παρακάτω:
  • Ποια είναι η φύση της πραγματικότητας;
  • Ποια είναι η θέση της ανθρωπότητας στο σύμπαν;
  • Είναι η αντίληψη των χρωμάτων αντικειμενική ή υποκειμενική;
  • Υπάρχει ο κόσμος εκτός του νου μας;
  • Ποια είναι η φύση των πραγμάτων, των γεγονότων, του χώρου (τόπων);

Βασικός κλάδος της μεταφυσικής είναι η οντολογία, η έρευνα σχετικά με το τι όντα (πράγματα) υπάρχουν στον κόσμο και ποιες είναι οι μεταξύ τους σχέσεις. Ο μεταφυσικός επίσης προσπαθεί να διερευνήσει τα νοητικά μοντέλα μέσω των οποίων οι αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας την ύπαρξη, την έννοια του σκοπού, τις ιδιότητες των πραγμάτων, τον χώρο, τον χρόνο, την αιτιότητα και την πιθανότητα.

Σε πρόσφατους χρόνους, ο όρος «μεταφυσική» έχει επίσης χρησιμοποιηθεί με κάποια χαλαρότητα, αναφερόμενος σε θέματα που είναι πέρα από τον φυσικό κόσμο. Ένα βιβλιοπωλείο μεταφυσικής, για παράδειγμα, δεν είναι κάποιο που εμπορεύεται βιβλία οντολογίας, αλλά κυρίως κάποιο που πουλάει βιβλία για πνεύματα, θέματα πίστης, τις δυνάμεις των κρυστάλλων,αποκρυφισμό και άλλα παραπλήσια αντικείμενα.

Πριν από την ανάπτυξη της μοντέρνας επιστήμης, οι επιστημονικές ερωτήσεις ετίθεντο ως τμήμα της μεταφυσικής, γνωστής ως «φυσική φιλοσοφία». Ο όρος «επιστήμη» από μόνος του, σήμαινε «γνώση». Η επιστημονική επανάσταση ωστόσο, μετέτρεψε την φυσική φιλοσοφία σε μία εμπειρική και πειραματική δραστηριότητα, διάφορη από την υπόλοιπη φιλοσοφία, και στο τέλος του 18ου αιώνα, άρχισε να ονομάζεται «επιστήμη» για να διαχωριστεί από τη φιλοσοφία.

Έτσι, η μεταφυσική κατέληξε να αποτελεί τον φιλοσοφικό εκείνο τομέα, που προοριζόταν για την εξέταση θεμάτων πέρα από τον φυσικό κόσμο. Η φυσική φιλοσοφία και η επιστήμη μπορούν ακόμα να θεωρηθούν ως θέματα της μεταφυσικής, εάν ο ορισμός της «μεταφυσικής» συμπεριλαμβάνει εμπειρικές ερμηνείες.

                                    Πνευματική Μεταφυσική



Τι σημαίνει πνευματική μεταφυσική; Πολλές πτυχές του φυσικού κόσμου που κάποτε ήταν πέρα από το φάσμα της ανθρώπινης αντίληψης ονομάστηκαν μεταφυσικές.

Η πνευματική μεταφυσική είναι η μελέτη των πτυχών της ανθρώπινης εμπειρίας που εξακολουθεί να θεωρείται «μη φυσική» ή «πνευματιστική» μόνο και μόνο επειδή οι φυσικές αισθήσεις μας, η η έρευνα και η τεχνολογία δεν μπορούν ακόμα να την μετρήσουν ή να την εντοπίσουν.

Η αρχαία πνευματικότητα και οι θρησκείες είναι συστήματα πεποιθήσεων που προσπαθούν να εξηγήσουν την ανθρώπινη πνευματική εμπειρία. 

Όλες οι θρησκείες προκύπτουν από την ψευδαίσθηση του διαχωρισμού, γιατί αυτή είναι η φύση της ανθρώπινης εμπειρίας σε φυσική μορφή.

Εμείς οι ίδιοι ζούμε ως ξεχωριστά όντα, χωριστά από κάθε άλλο, ξεχωριστά από τον "Θεό", και από το φυσικό σύμπαν .

Είναι αδύνατο από αυτήν την άποψη του χωρισμού να αντιληφθούμε την πραγματική φύση του ποιοι πραγματικά είμαστε, της ύλης και της ενέργειας, καθώς και της δύναμης της ζωής σε όλες τις φάσεις που έχουν την ένδειξη "Θεός".

Καθώς η επιστήμη ερευνά όλο και πιο βαθύτερα τη φύση της ύλης και της ενέργειας, καθίσταται προφανές ότι ο φυσικός κόσμος είναι στην πραγματικότητα μη φυσική ή μεταφυσική.

Η γραμμή ανάμεσα στη φυσική και την πνευματική (μη φυσική) τείνουν να διαγραφούν.

Όπως έχουμε σκάψει βαθύτερα την πραγματική φύση της «πραγματικότητας» καθίσταται σαφές ότι ο διαχωρισμός του σώματος, του μυαλού και του πνεύματος είναι μια ψευδαίσθηση.

Όλα αυτά είναι απλά πλευρές του ίδιου πράγματος ή είναι η Πνευματική μεταφυσική που μας φέρνει πιο κοντά στην κατανόηση και την εφαρμογή των πληροφοριών στην καθημερινή μας ζωή .
Η μελέτη της σύνδεσης νου με την ψυχή και η πρακτική της μεταφυσικής του πνεύματος, εάν γίνουν ένα με την καρδιά, μπορεί να οδηγήσουν σε μια εμπειρία του νου φωτισμένη από το Πνεύμα .

Η πνευματική καρδιά είναι μια πύλη, ένα σημείο σύνδεσης, η «σκουληκότρυπα» αν θέλετε, που φέρνει την πνευματική στη φυσική εμπειρία.

* Η εσωτερική ειρήνη επιτυγχάνεται με εσωτερική καθοδήγηση.

* Η εσωτερική καθοδήγηση γίνεται με την πρόσβαση στο κέντρο της καρδιάς και επιτρέπει στο πνεύμα να επιλέξει τις σκέψεις σας για σας.

* Το πνεύμα είναι που αντιλαμβάνεται τι πραγματικά είστε, ως εκ τούτου, όταν έχετε πρόσβαση στην εσωτερική καθοδήγηση έχετε πρόσβαση στην πραγματικότητα στον αληθινό εαυτό σας.